top of page

10 tips voor de online les

Ondanks dat we langzamerhand voorzichtig mogen beginnen hopen dat het onderwijs terug voltijds vanuit de schoolbanken zal kunnen verlopen na de paasvakantie, is het online onderwijs voor mij nog maar moeilijk weg te denken uit deze pandemie. Ik was dan ook zeer verheugd toen ik in het vaktijdschrift FONS tips terugvond om mijn online lessen vlot te laten verlopen.


De lijst van tips die Rijckaert (2021) opsomt, staat vol concrete voorbeelden die het makkelijk maken om de tips direct toe te passen in de lespraktijk. Verder is de lijst ook voldoende gevarieerd: je krijgt zowel tips rond verbondenheid, als het activeren van de leerlingen en tools die je kan gebruiken. Voor mijzelf waren vooral de tips rond het activeren van de leerlingen © 2021 onlineprinters.nl Blog welkom. Tijdens mijn eigen lespraktijk heb ik gemerkt dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is, niet elke klas werkt even actief mee tijdens de online lessen. Ook om deze reden waren de online tools zo interessant. Bookwidget gebruik ik al een tijdje in mijn lessen, en Mentimeter en Padlet zijn al een paar keer aan bod gekomen tijdens de lerarenopleiding, maar van Classcraft of Plot26 had ik nog nooit gehoord. Vooral deze laatste, Plot26, lijkt me interessant omdat er in deze lessen vertrokken wordt vanuit een verhaal, een leermethode die mij aanspreekt.


Als beginnende leerkracht ben ik zoekende naar mijn eigen lesgeefstijl en het online onderwijs maakt deze uitdaging des te groter. Het voelde dan ook goed om doorheen de tips van FONS niet alleen nieuwe ideeën te vinden, maar ook bevestiging dat ik goed bezig ben.

Rijckaert, H. (2021). Thema Onderwijs Nederlands online! FONS, 10 - 11.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

©2020 door CultuurportfolioGitteBruyninckx. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page